Zorgcontracten gemeenten te laat

05-10-2014 18:48

De helft van alle zorgaanbieders heeft de contracten met de gemeenten die op 1 januari in moeten gaan nog niet rond. De contracten met verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties hadden twee dagen geleden al afgesloten moeten zijn. Dit schrijft NOS.

De gemeenten hadden eerder laten weten dat 21 procent van de gemeenten de datum van 1 oktober niet of niet helemaal zou halen

Directeur Aad Koster van de brancheorganisatie Actiz zei bij De Nieuws BV op NPO Radio 1 dat de staatssecretaris aan de Kamer moet laten weten wat hij van de aanbieders heeft gehoord. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten meldde vorige week dat het 79% van de gemeenten lukt om voor 1 oktober de contracten rond te krijgen. Negen procent van de gemeenten zou die deadline niet halen.

Aan de slag

Koster verwacht verder dat 75 procent van de gemeenten de toegang van cliënten tot de zorg niet voor 1 januari op orde heeft. "Dat betekent dat iedereen nu keihard aan de slag moet. Want we kunnen natuurlijk niet hebben dat mensen op 1 januari niet weten waar ze aan toe zijn", zei hij.

Actiz zoekt nog uit welke gemeenten hun zaakjes niet op tijd op orde zullen hebben, zodat dat aan de staatssecretaris kan worden doorgegeven.

En Koster zei dat 98 procent van de aanbieders verwacht dat er mensen zijn die na 1 januari niet meer de zorg krijgen, die ze nu wel ontvangen.

 

Bron: NOS 

 

 

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante