Zorgkantoor en VWS in gesprek over pgb-schuld op naam minderjarige

18-08-2016 15:35

Nederlandse kinderen worden geregeld opgezadeld met grote pgb-schulden, omdat hun ouders of instanties het geld onterecht op hun naam hebben verkregen. Dat bericht tv-programma De Monitor (KRO-NCRV).

‘Er wordt juridisch gezien geen onderscheid gemaakt tussen minderjarige of meerderjarige budgethouders,’ zegt Femke Theunissen van het zorgkantoor van Zilveren Kruis in een reactie op ons artikel ‘onterecht verkregen pgb-geld verhaald op minderjarige kinderen’. ‘Het mag dan onterecht lijken of zijn; het is wel op dit moment de wetgeving in Nederland volgens onze juristen. Maar ook ons onderbuikgevoel zegt dat dit niet klopt, daarom zijn we hierover in gesprek gegaan met het ministerie van VWS.’ Voor ons dossier PGB-fraude hebben we contact met de verzekeraar.

Het verhaal van twee kinderen, die volgens hun vader moeten opdraaien voor een persoonsgebonden budget (pgb)-schuld van 77.000 en 34.000 euro lijkt geen uitzondering te zijn. We krijgen meer verhalen binnen over kinderen die moeten opdraaien voor een schuld veroorzaakt door een ouder of zorginstelling, omdat zij het pgb-geld niet konden verantwoorden of zelfs fraude hebben gepleegd. Volgens Zilveren Kruis kunnen zij als uitvoeringsorgaan niet anders dan de schuld bij de rechthebbende neerleggen, ook al zijn dat minderjarigen.

Lees het gehele artikel

Terug

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante