Over de Atlas van Zorg & Hulp

De Atlas van Zorg & Hulp is een online wegwijzer in de wereld van zorg & welzijn voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers, zorg- en hulpverleners.Hier vindt men informatie die kan bijdragen aan het proces van vinden, regelen en organiseren van zorg & hulp. Deze informatievoorziening is geheel gratis toegankelijk voor de bezoekers. 

 • Visie & Missie

  Een (chronische) ziekte, beperking of aandoening heeft veelal gevolgen voor iemands leven alsmede voor zijn of haar naaste omgeving. Tijdelijke of langdurige zorg en/of hulp kunnen nodig zijn om kwaliteit van leven, zelfredzaamheid en participatie in de maatschappij te behouden dan wel te bevorderen. Te denken valt aan onder andere (para)medische zorg, hulpmiddelen, voorzieningen en (financiele) regelingen. 

  In Nederland kennen we gelukkig een uitbreid zorgstelsel, maar de wereld van zorg en hulp is veelal complex en versnipperd. Dit geldt eveneens voor de uitgebreide informatie op dit vlak die beschikbaar is op het internet. Welke zorg (thuis of in een instelling) en hulp is er mogelijk? Waar kun je terecht en hoe regel je deze zorg en hulp? 

  Bovendien is het huidige zorgstelsel aan flinke verandering onderhevig vanwege de bezuinigingen. Wat betekent dit voor zowel de zorgbehoevende en zijn of haar naaste omgeving als de zorgverlener en zorgondernemer?

  Het doel van de Atlas van Zorg & Hulp is om als platform te fungeren en daarmee de (bestaande) informatie op het gebied van zorg en hulp voor iedereen overzichtelijk en vindbaar te maken.

 • Doelgroepen

  • Zorg- en hulpbehoevenden: mensen die vanwege een (chronische) ziekte, beperking of aandoening tijdelijk of langdurig zorg en/of hulp nodig hebben om kwaliteit van leven, zelfredzaamheid en participatie in de maatschappij te behouden dan wel te bevorderen
  • Mantelzorgers: mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis
  • Zorg- en hulpverleners: alle professionals of instellingen die medische zorg, maatschappellijk-, geestelijke- en financiële hulp verlenen/bieden

  En uiteraard alle geinteresseerden in de Wereld van Zorg & Hulp.

   

 • De Wijzers

  De Atlas van Zorg & Hulp tracht middels de online wegwijzer de bezoekers te ondersteunen in het proces van vinden, regelen en organiseren van zorg en hulp alsmede te voorzien van actuele informatie aangaande veranderingen en ontwikkelingen in de wereld van zorg en hulp.

  De Atlas van Zorg & Hulp bestaat uit 7 wijzers, te weten:

  • Actueel: Nieuws, actualiteiten en (politieke) ontwikkelingen op het gebied van zorg en hulp
  • Wetwijzer: Informatie over uiteenlopende wet- en regelgevingen op het gebied van zorg, werk en inkomen
  • Zorgwijzer: Informatie over verschillende vormen van zorg (zowel thuis als in een instelling) en wet- en regelgeving 
  • Hulpwijzer: Informatie over voorzieningen en (financiële) regelingen voor mensen met een beperking 
  • Werkwijzer: Informatie over het vinden, behouden en veranderen van werk / baan
  • Mantelzorgwijzer: Informatie voor mantelzorgers over onsteuning en regelingen
  • Zorgvakantiewijzer: Informatie over vakantie, ontspanning en herstel in binnen- en buitenland

  De wegwijzer is geheel gratis toegankelijk voor de bezoekers. Wel is er - bij bepaalde onderdelen van de wegwijzer - een (gratis) registratie vereist.

 • Samenwerken

  Binnen de Atlas van Zorg & Hulp staan kennis- en informatie delen centraal. Samenwerken en elkaar versterken spelen hierbinnen een belangrijke rol. De Atlas van Zorg & Hulp staat open voor een evenwichtige samenwerking (met wederzijds belang) zowel op zakelijk- als redactioneel vlak.

  Publicatiemogelijkheden

  Veel samenwerkingspartners wensen graag onder de aandacht te komen bij de doelgroep. Hiervoor hebben wij een pakket samengesteld met verschillende effectieve publicatiemogelijkheden afhankelijk van de wensen en behoeften.

  Affiliate marketing

  De Atlas van Zorg & Hulp staat ook open voor affiliate marketing programma's al dan niet direct bij de partner als via affiliate marketing bedrijven. Het product of dienst dient wel gerelateerd te zijn aan de inhoud van onze site en relevant te zijn voor onze bezoekers.

  NB: wij hebben géén belangstelling voor aanvragen waarbij het gaat om:
  • eenzijdig belang om eigen website of organisatie op onze site te promoten
  • linkruil en linkbulding of verkapte linkaanvraag voor het manipuleren van zoekmachines
  • een website die inhoudelijk niet of nauwelijks is gerelateerd aan onze inhoud of weinig relevant is voor onze bezoekers

  Vragen of interesse

  Heeft u vragen of interesse ten aanzien van een samenwerking met de Atlas van Zorg & Hulp dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen via redactie@zorghulpatlas.nl of via contactformulier. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

   

 • Publicatiemogelijkheden

  Voor organisatie en initiatieven - die binnen de wereld van zorg en welzijn actief zijn -  zijn er verschillende publicatiemogelijkheden om onder de aandacht te komen bij de doelgroep van de Atlas van Zorg & Hulp. Deze mogelijkheden zijn afhankellijk van de publicatiekeuze (Basis, Plus of Pro).

   

   

  Meer informatie
  Klik hier voor meer informatie en toelichting/voorbeelden of neem contact op met ons op via redactie@zorghulpatlas.nl of via onderstaand contactformulier
   

   

 • Nieuwsbrief en sociale media

  Nieuwsbrief

  Naast de 6 rubrieken kunnen bezoekers zich ook aanmelden voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het nieuws en belangrijke ontwikkelingen op het gebied van zorg en hulp. Meld je aan voor je de nieuwsbrief

   

  Sociale media

  De Atlas van Zorg & Hulp maakt gebruik van verschillende vormen van sociale media om de doelgroepen (dagelijks) te informeren over belangrijke ontwikkelingen binnen de wereld van zorg en hulp

 • Bedrijfsgegevens

  Atlas van Zorg & Hulp (onderdeel van Atlante)

  p/a Marconistraat 23

  2562 JA Den Haag

  KvK: 58335870

  BTW: NL1003.46.716B01

   

 • Disclaimer

  De website wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, waarbij de Atlas van Zorg & Hulp streeft naar het geven van correcte en actuele informatie. Deze zorgvuldige werkwijze sluit echter niet uit dat informatie op deze site onvolledig en/of onjuist is. De Atlas van Zorg & Hulp aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor enige schade die direct of indirect voortkomt uit het gebruik van de informatie die op deze website te vinden is. De Atlas van Zorg & Hulp is niet verantwoordelijk voor de inhoud van websites waarnaar wordt verwezen of andere websites die verwijzen naar deze website.

   

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

 

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante