Participatiewet 2015 en Wajong


De Participatiewet is op 1 juli aangenomen door de Eerste Kamer. Met de Participatiewet wil het kabinet bereiken dat mensen met een ziekte of handicap die kunnen werken, sneller en gemakkelijker aan het werk gaan. De wet gaat in op 1 januari 2015. Voor Wajongers betekent dit dat er wordt gekeken naar hun mogelijkheden om te werken. 

 

Beoordeling bestand Wajongers

Door de invoering van de Participatiewet gaat UWV de huidige Wajongers onderverdelen in 2 groepen: Wajongers die kunnen werken en Wajongers die niet kunnen werken. UWV maakt een onderverdeling met informatie uit het systeem en de bestaande dossiers. UWV beschikt hiermee al over veel informatie. Daarom hoeft niet iedereen persoonlijk langs te komen. Als deze informatie toch niet voldoende is, zal een Wajonger opgeroepen worden voor een beoordeling op arbeidsvermogen.

 

Informatie van UWV

UWV informeert Wajongers en hun omgeving over de mogelijke veranderingen die hen te wachten staan. Op 2 juli is UWV daarom een nieuwe campagne gestart. Deze gaat over 3 belangrijke onderwerpen die de meeste vragen oproepen: beoordelen, werken en inkomen. Alle Wajongers ontvangen in juli een brief met algemene informatie en een verwijzing naar uwv.nl voor meer informatie. Animatiefilmpjes laten zien wat er gaat gebeuren op het gebied van beoordelen, werken en inkomen. Ook kunnen Wajongers telefonisch contact opnemen met het Klantencontactcentrum*. In oktober en november zijn er informatiemarkten in de regio’s voor wie nog meer wil weten.

 

Vragen over Wajong?

Op uwv.nl vind je alle veranderingen duidelijk op een rij gezet.

Telefoon Werknemers: 0900 - 92 94 (€ 0,04 per minuut, met een starttarief van € 0,045, plus uw gebruikelijke belkosten)

 

campagnegeld Wajong beoordelen

 

Bron: UWVPerspectief

 

 

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante