Huurtoeslag

Als huurder kunt in aanmerking komen voor huurtoeslag als uw huur in verhouding tot uw inkomen te hoog is. Daarbij moet de huur van uw woning wel beneden een bepaald bedrag blijven. Dit bedrag wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. Het maakt niet uit of u de woning huurt van een woningcorporatie of particulier. Huurtoeslag is een financiële bijdrage van de overheid voor huurders. Huurtoeslag (voorheen huursubsidie) vraagt u aan bij de Belastingdienst/Toeslagen.

Voorwaarden voor huurtoeslag

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, moeten u en uw eventuele toeslagenpartner aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden hebben vooral te maken met de hoogte van uw huur en de hoogte van uw inkomen. De exacte voorwaarden kunt u lezen op de website Belastingdienst/Toeslagen.

Hoogte en aanvragen huurtoeslag

Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw huurprijs, uw inkomen, uw leeftijd en uw woonsituatie. Bij de Belastingdienst vindt u de voorwaarden voor huurtoeslag (per jaar) en kunt u een proefberekening maken. Bijvoorbeeld om te zien op hoeveel huurtoeslag u recht heeft.

Huurtoeslag bij onzelfstandige woonruimte

In sommige gevallen kunt u huurtoeslag krijgen als u een onzelfstandige woonruimte huurt. U huurt bijvoorbeeld een kamer in een woongebouw voor begeleid wonen. Of u woont in een groepswoning voor ouderen. Deze woonruimte moet dan wel onderdeel zijn van een woongebouw dat door de Belastingdienst is aangewezen. Meer informatie

 

Bron: Rijksoverheid

 

 

 

PartnersHandicare Trapliften                  

Vind zorg, hulp en informatie


 

Een vermelding of gastartikel plaatsen op de site?
Bekijk de publicatiemogelijkheden

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante