Alternatieve zorg / -geneeswijzen

Alternatieve geneeswijzen gaat uit van een holistische visie op de gezondheid waarbij lichaam, geest/psyche en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Alternatieve geneeswijzen hebben als doel de oorzaak van de klacht te behandelen in plaats van het bestrijden van symptomen en gaan ervan uit dat ieder mens uniek is. Alternatieve geneeswijzen gaan ervan uit dat een klacht veroorzaakt wordt door en energie blokkade of stagnatie (verminderde doorstroming).

Alternatieve geneeswijzen is zorg waarbij niet wetenschappelijk is vastgesteld of ze daadwerkelijk werkt. Vaak worden alternatieve zorg en alternatieve geneesmiddelen gecombineerd met reguliere zorg. Bekende vormen van alternatieven zorg zijn accupunctuur, hypnotherapie en osteopathie.

Kosten en vergoedingen

Alternatieve geneeswijze is niet gedekt vanuit de basisverzekering. De meeste aanvullende zorgverzekeringen kennen wel een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Er zijn zelfs aanvullende verzekeringen die volledig gericht zijn op alternatieve geneeskunde. Raadpleeg hiervoor je polisvoorwaarden.

Huisarts en reguliere zorg

Indien je gezondheidsklachten hebt, is het altijd van groot belang dat je hiermee eerst naar je huisarts gaat en de reguliere zorg doorloopt. Het is altijd verstandig en raadzaam om je (huis)arts om advies te vragen voor dat je gebruikt maakt van alternatieve zorg.

AcupunctuurWijzer

Een Acupuncturist behandelt middels het zetten van naalden op bepaalde punten wordt het lichaam geactiveerd om de balans in de energie huishouding te herstellen.

HaptotherapieW ijzer 

Haptotherapie / Haptonomie is een behandelwijze waarbij je bewust wordt van je eigen gevoel. Op die manier verdwijnen de pijnklachten.

HomeopathieWijzer

(Klassieke) homeopathie is een holistisch geneeswijze die met behulp van homeopathisch bereide geneesmiddelen het zelfgenezend vermogen van de mens stimuleert.

HypnotherapieWijzer

Hypnotherapie is een behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Het gebruik van trance vormt de spil van deze therapie.

OsteopathieWijzer

Osteopathie is een behandelwijze waarbij geen gebruik wordt gemaakt van apparatuur of medicatie. Het uitgangspunt is dat het lichaam zichzelf kan genezen.

VoetreflexologieWijzer

Reflexologie biedt een vorm van natuurlijke geneeswijze waarbij gemasseerd wordt op de reflexzones van het lichaam, meestal op voeten en handen.

PartnersHandicare Trapliften              

Vind zorg, hulp en informatie

 

Gevolgen miljoenennota 2020 voor zorg en welzijn

De Miljoenennota en Rijksbegroting worden op Prinsjesdag (dinsdag 17 september 2019) weer bekend gemaakt.

Wat zijn de gevolgen van de Miljoenennota 2020 voor zorg en welzijn? Lees hier wat reeds bekend is

Wonen, zorg &  leven

Uw eigen appartement in een kleinschalig, sfeervol pand. Alle benodigde zorg 24 uur per dag binnen handbereik. Veel persoonlijke aandacht voor uw welzijn. 15 locaties in Nederland.

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante