Zorghotels

Een zorghotel is vergelijkbaar met een doorgaans hotel en beschikt over appartementen of kamers voor alle vormen van kort verblijf met zorg.

De belangrijkste kenmerken van een zorghotel zijn:

Voor wie?

Er zijn verschillende doelgroepen voor wie een zorghotel een goede oplossing kan bieden:

  • Mensen die behandeld zijn in een ziekenhuis maar die nog niet naar huis kunnen omdat zij nog medische nazorg nodig hebben waarbij die medischezorg direct in de nabijheid moet zijn (medisch specialist of verpleeghuisarts), bijvoorbeeld na een orthopedische operatie.
  • Mensen die uitbehandeld zijn in een ziekenhuis, maar met behoefte aan een lichtere vorm van nazorg en waarbij de medische zorg niet direct in de nabijheid hoeft te zijn. Feitelijk zouden mensen al wel naar huis kunnen, maar men kiest ervoor om tijdelijk ergens te logeren, bijvoorbeeld omdat men eerst nog wil aansterken voor men naar huis gaat, of de thuissituatie is niet voldoende toegerust om de zorgvraag op te vangen.
  • Mensen die tijdelijk niet meer thuis kunnen blijven vanwege hun zorgvraag (er is behoefte aan 24uurs-zorg en dienstverlening). De vraag naar een logeermogelijkheid met zorg kan ontstaan doordat de mantelzorg overbelast is of tijdelijk wegvalt of de zorgvraag tijdelijk intensiever is en niet thuis kan worden opgevangen.
  • Mensen die tijdens vakantie zijn aangewezen op een aangepaste omgeving en beschikbaarheid van zorg.

Residentie Alleliefs
Burgermeester Kerssemakersstraat 46
8101 AP Raalte (Overijssel)
info@residentiealleliefs.nl | Tel 0572 74 40 10
Website | Profiel

Residentie Alleliefs in Raalte, biedt verschillende mogelijkheden voor een tijdelijk verblijf met zorg. Anders dan een regulier zorghotel kunt u bij Alleliefs ontspannen in een hotelomgeving, aangevuld met professionele zorg. Alleliefs is gevestigd in het prachtige oude klooster ziekenhuis Angeli Custodes.

De Leyhoeve Groningen
Helperpark 258-L | 9723 ZA Groningen
info@leyhoeve-groningen.nl | Tel: 050-2069292 
Website
Wonen in een prachtig, modern appartement dat van alle gemakken is voorzien. Dat kán! De Leyhoeve in Groningen is een nieuw woonconcept vlak naast de Euroborg en direct gelegen aan het Oude Winschoterdiep. U vindt er 208 appartementen voor 55-plussers en 74 zorgsuites voor senioren met een vorm van dementie of een somatische zorgvraag. Ons motto is: ‘Samen aangenaam oud worden’.

De Leyhoeve Tilburg
Dokter Bloemenlaan 9-01 | 5022 KX Tilburg (Noord-Brabant)
info@leyhoeve-tilburg.nl | Tel: 013-207 0080 (kies 1 voor Leyhoeve Tilburg)
Web site

Wonen in een prachtig, modern appartement dat van alle gemakken is voorzien. Dat kán! De Leyhoeve in Tilburg is een nieuw woonconcept aan de rand van de stad in de prachtige groene omgeving van het Leijpark. U vindt er 200 appartementen voor 55-plussers en 85 zorgsuites voor senioren met een vorm van dementie of een somatische zorgvraag. Ons motto is: ‘Samen aangenaam oud worden’.

Dennenheuvel
Soestdijkerstraatweg 102
1213 XH Hilversum (Noord Holland)
info@dennenheuvel.nl| Tel 035 201 26 66
Website
Dennenheuvel is een zorginstelling waar we doen waar we goed in zijn: mensen begeleiden bij een actief herstel na een operatie in het ziekenhuis zodat ze weer zelfstandig kunnen leven. Ook intensieve zorg voor een patiënt die de hele dag in bed ligt.

(zorg)Hotel Bartholomeus
Lange Smeestraat 40
3511 PZ Utrecht
info@bartholomeusgasthuis.nl | Tel 030 239 31 58
Website

(zorg)Hotel Bartholomeus is een erkend zorghotel. Wij werken met een vast team verzorgenden en verpleegkundigen. Het hotel is onderdeel van Bartholomeus in de Wijk. Het ligt in hartje Utrecht, in het Museumkwartier tegen de groene singel, vlakbij de Oudegracht met zijn vele winkels en dicht bij het Centraal Station.

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

 

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

PartnersHandicare Trapliften              

Vind zorg, hulp en informatie

 

Wonen, zorg &  leven

Uw eigen appartement in een kleinschalig, sfeervol pand. Alle benodigde zorg 24 uur per dag binnen handbereik. Veel persoonlijke aandacht voor uw welzijn. 15 locaties in Nederland.

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante