Aangepaste fiets voor werk

Een aangepaste fiets kan een oplossing zijn voor mensen die niet met een gewone fiets naar hun werk kunnen reizen. Voorbeelden zijn een driewielfiets, een loopfiets en een tandem.

Aangepaste fietsen zijn er in soorten en maten. Soms is een algemene aanpassing voldoende om het fietsen mogelijk te maken; soms zijn speciale aanpassingen op maat nodig.

Algemene aanpassingen

Een algemene aanpassing is bijvoorbeeld een motortje op de fiets of een lage instap. Deze aanpassingen zijn voor iedereen handig, dus niet alleen voor mensen met een beperking. Men noemt ze vaak 'algemeen gebruikelijke aanpassingen'.

Speciale aanpassingen

Sommige aanpassingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met een handicap. Denk bijvoorbeeld aan een driewielfiets of een fietsaankoppelstuk voor een rolstoel. Deze speciale aanpassingen kunnen vergoed worden.

Aangepaste fiets voor werk aanvragen

Soms is het mogelijk om een vergoeding te krijgen voor een aangepaste fiets. Een aangepaste fiets voor werk vraagt u aan bij UWV.

Koop niet alvast zelf!

U krijgt geen vergoeding als u het hulpmiddel al heeft gekocht. De reden hiervoor is dat wij met vaste leveranciers werken. Het UWV bestelt het hulpmiddel meestal zelf.

Voor een aantal hulpmiddelen werkt het UWV niet met vaste leveranciers. Dien altijd eerst een aanvraag in. Het UWV beoordeelt dan of u een vergoeding kunt krijgen.

Als het UWV uw aanvraag goedkeurt, krijgt u van het UWV een brief. Hierin staat hoe u de voorziening krijgt.

PartnersHandicare Trapliften              

Vind zorg, hulp en informatie

 

Wonen, zorg & leven

Uw eigen appartement in een kleinschalig, sfeervol pand. Alle benodigde zorg 24 uur per dag binnen handbereik. Veel persoonlijke aandacht voor uw welzijn. 15 locaties in Nederland.

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante