Auto-aanpassingen

Een aangepaste auto kan voor mensen met een beperking een oplossing zijn indiien het rijden in een gewone auto niet (meer) mogelijk is. Er bestaan mogelijkheden om een aangepaste auto te huren of tweedehands te kopen. Ook kun je je eigen auto speciaal op maat aan laten passen. Soms is een vergoeding mogelijk.

Auto-aanpassingen

Er zijn uiteenlopende aanpassingen van een auto mogelijk. Hierbij kan gedacht worden aan een aangepaste bediening, bijvoorbeeld een aangepaste schakeling of een voetstuur. Ook zijn er aanpassingen die de auto rolstoelgeschikt maken. 

  • Eigen auto aanpassen: Er zijn bedrijven die gespecialiseerds zijn in het aanpassen van auto's. Deze vind je op de website van Auto Aanpasbedrijven Nederland. De auto dient daarna wel opnieuw gekeurd (RDW) te worden. Dit kan het aanpassingsbedrijf meestal wel voor je verzorgen.
  • Tweedehands auto kopen: Tweedehands aangepaste auto's worden aangeboden op verschillende websites, de Vereniging Spierziekten Nederland en de leden van de Auto Aanpassers Nederland.
  • Aangepaste auto huren: Verschillende autoverhuurbedrijven verhuren aangepaste auto‘s.

Vergoeding aanvragen 

Auto-aanpassingen worden niet vaak vergoed. Eerst wordt gekeken of je op een andere manier kunt reizen, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer of de regiotaxi van de gemeente.  Er zijn soms mogelijkheden om voor een vegoeding in aanmerking te komen bij UWV, gemeente of fonds. Bij welke instantie je dient te zijn, hangt af van de reden waarom je de auto wilt aanpassen of aanschaffen.

  • Indien het gaat om auto-aanpassing voor werk of opleiding, informeer dan bij het UWV naar de mogelijkheden en voorwaarden
  • Indien het gaat om auto-aanpassingen voor privé-gebruik, infomeer dan bij het Wmo-loket in je gemeente. Privé-gebruik wil zeggen: boodschappen doen, familie en vrienden bezoeken, enzovoort. Let op: Gemeenten vergoeden overigens bijna nooit een aangepaste auto.

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

De 

Gratis nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren op de website

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante