Klussendienst

Een klussendienst doet tegen betaling allerlei kleinere klussen in en om huis. Voor mensen met een ziekte of beperking zijn er klussendiensten met vrijwilligers waardoor de kosten laag zijn; soms is een vergoeding van de gemeente mogelijk.

Vrijwilligers
Klussendiensten zijn meestal verbonden aan organisaties die werken met vrijwilligers, bijvoorbeeld een welzijnsinstelling of een algemene hulpdienst. Mensen met een ziekte of beperking kunnen daar vaak hulp krijgen tegen lage kosten. Er zijn ook commerciële klussendiensten. Iedereen kan zo'n klussendienst inschakelen; u betaalt de kosten dan wel zelf.

Soorten klussen
Een klussendienst doet meestal technische- en tuinklussen. Bijvoorbeeld een lampje vervangen, een lamp ophangen, de deurbel repareren, een kast verplaatsen, een plank ophangen of een tuinset in elkaar zetten. In de tuin kan men bijvoorbeeld het gras maaien, onkruid wieden een heg knippen en snoeien. De klussendienst kan bijvoorbeeld ook boodschappen doen, afval weg brengen en gordijnen ophangen.

Grotere klussen, zoals muren verven, een verhuizing of een boom omkappen, worden doorgaans niet gedaan door de klussendiensten.

Veel hulp nodig?
Heb je veel hulp nodig bij praktische en/of huishoudelijke zaken? Je kunt je maximaal drie dagen per week iemand in dienst nemen om bijvoorbeeld op de kinderen te passen of klussen in huis te doen, zonder dat je loonbelasting of premies hoeft te betalen voor deze hulp. Hierdoor is het relatief goedkoop om hulp in en rond het huis te hebben.

Het maakt hierbij niet uit hoeveel uur per dag deze hulp voor je werkt. Meer informatie vindt u op de website van het ministerie van SZ W en van de Belastingdienst.

Voorwaarden
Er gelden geen voorwaarden; iedereen kan gebruikmaken van een klussendienst. Je betaalt de kosten zelf. Veel gemeenten hebben speciale regelingen voor mensen met een ziekte of beperking; de kosten zijn dan lager.

Hulp van een klusjesdienst regelen
Adressen van commerciële klusbedrijven vind je in de Gouden Gids of op internet. Je kunt ook contact opnemen met de vrijwilligerscentrale in je gemeente. Mensen met een ziekte of beperking kunnen terecht bij het Wmo-loket voor meer informatie over vergoeding van de klussendienst.

Kosten voor het laten doen van klussen
De kosten verschillen, van een paar euro per uur tot ongeveer 10 euro per uur. Voor klussendiensten die uitgevoerd worden door een vrijwilligersorganisatie betaal je meestal alleen een onkostenvergoeding en/of materiaalkosten.

Meer informatie
Meer informatie kun je krijgen bij de vrijwilligerscentrale in de gemeente, of bij het Wmo-loket van jouw gemeente.

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

De 

Gratis nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer
Privacy beleid (AVG)

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren op de website

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante