Maaltijdvoorziening / Tafeltje-dek-je

Maaltijdvoorziening is bedoeld voor mensen met een ziekte of beperking en ouderen die moeite hebben om zelf maaltijden klaar te maken. Het kan gaan om verse maaltijden die worden thuisbezorgd, waar je ze zelf opwarmt. Er bestaan ook eetkringen waar mensen samen eten.

Vriesvers
Veel gemeenten verzorgen 'vriesverse' maaltijden. Je kiest uit een lijst welke maaltijden je wilt hebben. Deze krijg je overdag of 's avonds bezorgd. Je bewaart de maaltijden in de koelkast of de diepvries en warmt ze op in de oven of magnetron.

Samen eten
Er zijn ook allerlei mogelijkheden om samen met anderen te eten.

  • Verzorgingshuizen en woonzorgcentra stellen hun eetpunt (restaurant) vaak ook open voor ouderen die zelfstandig wonen.
  • Sommige serviceflats en woonvormen voor mensen van 50 jaar en ouder hebben een restaurant waar ouderen uit de buurt ook kunnen eten.
  • In veel gemeenten worden eetkringen of andere mogelijkheden om samen te eten georganiseerd, bijvoorbeeld door Stichting Welzijn Ouderen of een zorginstelling.

Vergoeding van maaltijdvoorziening
Sommige gemeenten vergoeden maaltijddiensten in het kader van de Wmo of de bijzondere bijstand. Meestal gaat het niet om een volledige vergoeding, maar om een korting. Je kunt bij het Wmo-loket van je gemeente navragen wat de mogelijkheden zijn.

Meer informatie over maaltijdvoorziening
Wil je weten welke mogelijkheden je gemeente heeft op het gebied van maaltijdservice? Neem dan contact op met het Wmo-loket van je gemeente.

PartnersHandicare Trapliften              

Vind zorg, hulp en informatie

 

Wonen, zorg & leven

Uw eigen appartement in een kleinschalig, sfeervol pand. Alle benodigde zorg 24 uur per dag binnen handbereik. Veel persoonlijke aandacht voor uw welzijn. 15 locaties in Nederland.

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante