Verhuiskostenvergoeding

Het kan zijn dat je huidige woning niet meer geschikt is vanwege ziekte, handicap of ouderdom. Het is soms ook mogelijk om de eigen woning aan te passen. Indien een woningaanpassing niet afdoende is, kan verhuizen soms de enige oplossing zijn.

Verhuiskosten

Indien het noodzakelijk is om te verhuizen dan neemt dit veelal de nodige kosten met zich mee. Hierbij kan gedacht worden aan het inhuren van een verhuisbedrijf en kosten voor vloerbedekking, muurverf, gordijnen e.d.

Een verhuiskostenvergoeding aanvragen

Het is belangrijk om een verhuiskostenvergoeding aan te vragen vóórdat je gaat verhuizen. Je gemeente moet kunnen beoordelen of de woning geschikt voor je is (soms is het ook mogelijk om de eigen woning aan te passen. Dan is verhuizen naar een nieuwe woning niet nodig). De vergoeding wordt meestal achteraf betaald. Bewaar de rekeningen en de bonnetjes, want het kan zijn dat je gemeente daar naar vraagt. Over het algemeen geldt er een maximum bedrag voor de vergoeding. Vraag ook hier van tevoren naar, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Meer informatie
Meer informatie kun je verkrijgen bij het Wmo-loket en je gemeente.

 

PartnersHandicare Trapliften              

Vind zorg, hulp en informatieVeel bezochte onderwerpen

Wetgeving zorg
Zorgvakanties
Particuliere woonzorg
Hulpmiddelen

Wijzer per aandoening

Zorgthuis of in een instelling 
Regelingen voor mantelzorgers
Re-integratie
Jobcoach

Wat zijn de laatste hooroplossingen

Als het hoorvermogen achteruit gaat dan verloopt het horen minder goed en is er meer luisterinspanning nodig. Het slecht kunnen horen gaat gepaard met sociale isolatie, gevoelens van angst, depressie en onzekerheid. Dankzij de verschillende hooroplossingen die worden aangeboden kan een slechthorende naar tevredenheid horen.

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante