Studeren met een functiebeperking (HBO en WO)

Een handicap of chronische ziekte hoeven geen belemmering te zijn om te studeren. Met de juiste begeleiding en voorzieningen, kun je de studie met succes doorlopen. 

Wat is een functiebeperking?

Onder functiebeperking wordt verstaan alle aandoeningen die (vooralsnog) blijvend van aard zijn en een belemmering kunnen vormen bij het volgen van een studie of die tot studievertraging kunnen leiden. Een functiebeperking kan diverse vormen hebben. Van motorische, visuele en auditieve beperkingen, tot leerstoornissen, chronische ziekten en psychische beperkingen.

Geschikte studie

De aard van je functiebeperking kan bepalend zijn of een studie geschikt voor je is. Bepaalde vakgebieden doen bijvoorbeeld  een fors appèl op je kracht en uithoudingsvermogen. Andere vakgebieden vragen zowel fysiek als mentaal veel van je. Probeer voor jezelf goed in kaart te brengen, al dan niet met hulp van een coach, wat je interesses, behoeften maar ook je fysieke en mentale mogelijkheden zijn zodat je opleiding en daarmee je verdere loopbaan voldoende bij je aansluit.

Ik studeer of ga nog studeren

Nieuwsgierig naar wat er op welke hogeschool of universiteit is geregeld voor studenten met een functiebeperking? Kijk naar het oordeel van je medestudenten en wie je op de HBO of universiteit aan moet spreken voor hulp of voorzieningen.

Wil je meer weten over studiefinanciering, stoppen met je studie, intakegesprekken, toelating, aanpassingen in het rooster, het gebouw of in tentamens, studentenbegeleiding, WAJong, studievertraging, de aanvraag van aanpassingen en andere zaken die jij nodig hebt om succesvol te studeren: blader dan door Rechten en financiën.

.

Website Handicap + Studie

Meer informatie over studeren vind je op de website van Handicap + studie. Handicap + studie is een expertisecentrum voor onderwijs en handicap en stimuleert dat jongeren met een functiebeperking succesvol kunnen studeren in een opleiding van hun keuze in het hoger onderwijs.

Op deze website staan tips en informatie over wetgeving, studieaanpassingen, stage, studeren in het buitenland en onderwijsinstellingen (aanstaande) studenten én onderwijsprofessionals.

www.handicap-studie.nl

 

Gratis nieuwsbr ief
Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen met onze nieuwsbrief

E-mail
 

PartnersHandicare Trapliften                  

Ook een vermelding op de site?
Bekijk de diverse publicatiemogelijkheden

Vind zorg, hulp en informatie


 

De  Wat gevolgen van het Regeerakkoord voor de zorg?

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact 
Sitemap | Disclaimer

PR mogelijkheden
Promotiepakket
(Pers)berichten en events
Adverteren site en nieuwbrief

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorgvakantie

Samenwerkingspartners
JoHo | Het Coachhuis | Ik zoek loopbaanbegeleiding

Gratis Nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp? Meld je aan

Volg Atlas van Zorg & Hulp
Twitter
Linked In
Facebook
Nieuwsbrief
RSS feed

 

© 2012 - 2016 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante