Rolstoelvriendelijk dagje uit

Er zijn ook diverse mogelijkheden in Nederland om er op uit gaan, te genieten van de natuur en omgeving voor mensen met een functiebeperking (rolstoel- en scootmobielgebruikers, blinden, mensen met een beperkt uithoudingsvermogen, mensen met een verstandlijke beperking, ouderen).  

AgendaGids.nl
Dagjes uit voor mensen met een beperking! Alleen de leukste dagjes uit voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze dagjes uit website wordt gepresenteerd door en voor lichamelijke gehandicapten (inclusief video's)

Natuur zonder Drempels
Op deze website vind je natuurgebieden en wandelpaden die toegankelijk zijn voor mensen met een (fysieke) beperking. Deze site is een initiatief van Groen & Handicap, het kenniscentrum voor een toegankelijke natuur voor iedereen.

Ongehinderd.nl
Ongehinderd leven, zorgeloos genieten. Altijd voorbereid op pad? Nooit meer zoeken naar een toilet? Voel je thuis in iedere stad met Ongehinderd! We laten je toegankelijke restaurants, attracties en andere plekjes zien!

 

Rolstoelroutes
Een website met wandelroutes voor rolstoelgebruikers (en kinderwagens) voor Nederland!  Per provincie een verzameling wandelingen waar iedereen veel plezier aan kan beleven. In samenwerking met Groen & Handicap.

 

Rolstoeldagjeuit.nls
Op deze site vind je een overzicht van dagjes uit die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Hierbij gaat het o.a. om culturele dagjes (musea, bioscoop of theater), dagjes op het water (rondvaarten of zeilen) en/of dagjes uit in dierenparken, speel- en pretparken.

 

Wandelzoekpagina.nl
Wandelzoekpagina biedt wandelaars informatie over wandelen in Nederland. Ook biedt de website een overzicht van rolstoelgeschikte wandelgebieden.

 

 

Er zijn ook algemene websites voor een dagje of weekendje weg met een rubriek voor rolstoelgebruikers/mindervaliden:

Waarnaartoe.nl

Dagjeweg.nl

PartnersHandicare Trapliften              

Vind zorg, hulp en informatieVeel bezochte onderwerpen

Wetgeving zorg
Zorgvakanties
Particuliere woonzorg
Hulpmiddelen

Wijzer per aandoening

Zorgthuis of in een instelling 
Regelingen voor mantelzorgers
Re-integratie
Jobcoach

Wat zijn de laatste hooroplossingen

Als het hoorvermogen achteruit gaat dan verloopt het horen minder goed en is er meer luisterinspanning nodig. Het slecht kunnen horen gaat gepaard met sociale isolatie, gevoelens van angst, depressie en onzekerheid. Dankzij de verschillende hooroplossingen die worden aangeboden kan een slechthorende naar tevredenheid horen.

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn voor zorg- en hulpvragers, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners.

Over Atlas van Zorg & Hulp
Contact

Een vermelding of artikel plaatsen op de site?
Publicatiemogelijkheden

Meer online wegwijzers
Atlas van Zorg & Vakantie
Ikzoekloopbaanbegeleiding.nl

© 2012 - 2019 Disclaimer

Atlas van Zorg & Hulp is onderdeel van Atlante